Ваши подаци

Желимо да разумете које податке прикупљамо и користимо.

Када користите Google услуге, поверавате нам своје податке. Наша је одговорност да будемо јасни у вези са тим које податке прикупљамо и како их користимо да би наше услуге боље радиле за вас.

Ово су три главна типа података које прикупљамо:

Ствари које радите

Кад користите наше услуге, на пример, претражујете на Google-у, тражите путању на Google мапама или гледате видео на YouTube-у, прикупљамо податке да би ове услуге боље радиле за вас. То може да обухвата:

 • Ствари које сте тражили
 • Веб-сајтове које посећујете
 • Видео снимке које гледате
 • Огласе на које кликнете или које додирнете
 • Вашу локацију
 • Информације о уређају
 • Податке о IP адреси и колачићима

Ствари које правите

Ако сте пријављени помоћу Google налога, чувамо и штитимо оно што правите помоћу наших услуга. То може да обухвата:

 • Имејлове које шаљете и примате преко Gmail-а
 • Контакте које додате
 • Догађаје из календара
 • Слике и видео снимке које отпремате
 • Документе, табеле и презентације на Диску

Ствари које су карактеристичне само за вас

Кад се региструјете за Google налог, чувамо основне информације о налогу које наведете. Ту могу да спадају:

 • Име
 • Имејл адресу и лозинку
 • Датум рођења
 • Пол
 • Број телефона
 • Земљу
Google мапе на паметном телефону

Како вам Google мапе помажу да брже стигнете на одредиште

Када користите апликацију Google мапе, телефон Google-у шаље анонимне податке о вашој локацији. То се комбинује са подацима људи у вашој близини да би се препознали шаблони саобраћаја. На пример, Мапе могу да открију када се велики број возила полако креће истом улицом и да вас обавесте о густом саобраћају. Зато када вас Мапе следећи пут упозоре на незгоду и усмере вас на бржу руту, треба да знате да су за пречицу заслужни подаци других возача.

Трака Google претраге са аутоматским довршавањем

Како Google аутоматски довршава ваше претраге

Знате оно кад нешто тражите и направите грешку у куцању, а Google некако ипак зна шта сте хтели да кажете? Наш модел за исправљање грешака у куцању користи податке од људи који су раније направили исту грешку и исправља је за вас. Тако знамо да када унесете „Барсалона“, вероватно мислите „Барселона“.

Историја претраге такође може да помогне Google-у да аутоматски довршава претраге. На пример, ако сте раније тражили „летови до Барселоне“, то можемо да вам предложимо у оквиру за претрагу пре него што то уопште откуцате. Или ако сте навијач фудбалског клуба и често тражите „Барселона резултати“, можемо одмах то да вам предложимо.

Chrome картица са обрасцем попуњеним аутоматским попуњавањем

Како Chrome довршава обрасце за вас

Сваки пут када обавите куповину или се региструјете за налог онлајн, одређено време проводите попуњавајући обрасце личним подацима. Када користите Chrome, можемо да сачувамо податке попут имена, адресе, броја телефона, имејл адресе и информација о плаћању да бисмо могли да аутоматски попунимо ове обрасце уместо вас. Увек можете да измените конкретна поља аутоматског попуњавања или да у потпуности онемогућите ово подешавање.

Трака Google претраге са сликом профила и дугметом за приватне резултате

Како вам Google претрага помаже да пронађете своје податке

Google претрага може да преузима корисне информације са Gmail-а, Google слика, Календара и других услуга и да вам их приказује у приватним резултатима претраге да не бисте морали да их сами тражите. Само потражите ставке попут „одлазак код зубара“, „покажи ми моје слике са плаже“ или „у ком хотелу одседам“. Док год сте пријављени, преузимаћемо ове информације са других Google услуга и пружаћемо вам их у само једном кораку.

Облачићи за ћаскање корисника и Google помоћника

Како Google помоћник може да вам помогне да обавите задатке

Било да сте код куће или у покрету, Помоћник је увек спреман да вам помогне. Када поставите питање Помоћнику или му кажете да нешто уради, он користи податке са других Google услуга да би вам помогао. На пример, ако питате „What coffee shops are nearby?“ (Има ли кафића у близини?) или „Do I need an umbrella tomorrow?“ (Да ли ми сутра треба кишобран?), Помоћник користи информације из Мапа и Претраге, као и вашу локацију, интересовања и подешавања да би вам дао најрелевантнији одговор. Увек можете да посетите алатку Моје активности да бисте прегледали или избрисали податке који се прикупљају на основу интеракција са Помоћником.

Прегледач са приказаном страницом Мој налог

Управљајте подешавањима приватности на страници Мој налог

Без обзира на то да ли имате Google налог, ви одлучујете који типови података могу да се користе да би Google услуге боље функционисале за вас. Мој налог вам пружа брз приступ алаткама које вам помажу да управљате личним подацима и штитите приватност.

Раније претраге у Chrome прозору

Погледајте који подаци се налазе на налогу на страници Моје активности

Моје активности су централно место на коме можете да пронађете све што сте претраживали, прегледали и гледали помоћу наших услуга. Да бисмо вам олакшали да се сетите ранијих онлајн активности, пружамо вам алатке за претраживање према теми, датуму или производу. Можете трајно да избришете одређене активности или чак читаве теме за које не желите да буду повезане са налогом.

Икона за режим без архивирања у Chrome-у

Приватно прегледајте веб помоћу режима без архивирања

Веб-историја може да учини резултате претраге кориснијим, али постоје ситуације када желите да приватно прегледате. Ако, на пример, делите рачунар са вољеном особом, вероватно не желите да историја прегледања поквари изненађење за рођендански поклон који тражите. У оваквим тренуцима отворите прозор Без архивирања на рачунару или мобилном уређају да бисте спречили да Google Chrome чува историју прегледања.