Безбеднији интернет

Трудимо се да учинимо интернет што безбеднијим за све кориснике.

Имамо дугу историју развоја безбедносне технологије која је корисна не само нашим корисницима, већ и онлајн свету у целини. Када правимо технологију која омогућава већу безбедност наших услуга, проналазимо прилике да је делимо како би сви имали користи. И како се претње мењају временом, наше прилагодљиве напредне мере утиру пут који ће друге компаније пратити.

Безбедно прегледање штити све, а не само кориснике Chrome-а

Технологију Безбедно прегледање смо првобитно направили да бисмо кориснике Chrome-а заштитили од малвера и покушаја „пецања“ тако што смо их упозоравали када покушају да посете опасне веб-сајтове. Да би интернет био безбеднији за све, омогућили смо другим компанијама да бесплатно користе ову технологију у својим прегледачима, укључујући Apple Safari и Mozilla Firefox. Данас је половина светске онлајн популације заштићена Безбедним прегледањем.

Упозоравамо и власнике веб-сајтова када њихови сајтови имају безбедносне пропусте и нудимо им бесплатне алатке за брзо решавање проблема. Настављамо да делимо нову безбедносну технологију док је усавршавамо и тако омогућавамо да интернет буде безбеднији за све.

Користимо HTTPS да бисте били безбеднији док прегледате интернет

Повезивање са услугама преко HTTPS шифровања вас штити од радозналих погледа и злонамерних хакера тако да добијате само оно што желите и где то желите. Да бисмо мотивисали веб-сајтове да усвоје овај додатни ниво заштите, поставили смо HTTPS шифровање за један од сигнала које алгоритам Google претраге користи када рангира веб-сајтове у нашим резултатима претраге.

Додељујемо награде за безбедност ради откривања пропуста

У Google-у смо осмислили програм награда за безбедност који независним истраживачима плаћа да пронађу пропусте у нашим услугама и направе безбедносне исправке. Сваке године додељујмо милионе долара за донације за истраживање и награде за проналажење грешака. Програме награда за безбедност тренутно користимо за бројне Google производе, као што су Chrome и Android.

Програмерима стављамо на располагање наше алатке за безбедност

Делимо нашу безбедносну технологију када сматрамо да може да буде од користи и другима. На приTTмер, Google Cloud Security Scanner је бесплатно доступан програмерима да би могли да провере и анализирају своје веб- апликације у App Engine-у како би утврдили да ли садрже безбедносне пропусте.

Делимо податке о нашим праксама да бисмо побољшали безбедност интернета

Од 2010. Google објављује извештај услуге Транспарентност, у ком се наводи статистика о стварима као што су уклањања због повреде ауторских права, захтеви влада за корисничке податке и безбедносне иницијативе, попут Безбедног прегледања. Делимо и податке о усвајању шифровања за веб-сајтове и имејл у овој делатности. Ово радимо не само да бисмо са корисницима делили наш напредак, већ и да бисмо подстакли друге да усвоје строже безбедносне стандарде у циљу безбеднијег интернета за све.